16.8 C
Delfzijl
woensdag 19 juni 2019
Home Agenda tips Groninger migratie centraal in theaterprogramma Theo de Groot en Arnold Veeman

Groninger migratie centraal in theaterprogramma Theo de Groot en Arnold Veeman

Delfzijl – Theatermaker Theo de Groot en zanger Arnold Veeman staan zondagmiddag 14 oktober samen op de planken van Theater de Molenberg met het muzikaal theaterprogramma Op Drift.

Tijdens deze voorstelling vliegen beide heren op geheel eigen wijze door ongeveer 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis met de vraag: wat dreef en drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en ook om Groningen te verlaten? Van rendierjagers tot Hugenoten, van Groningers in Michigan tot Molukkers in het Ambonezenbosje aan de Dollard en kiepkerels in de Veenkoloniën. De voorstelling wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen.

Veel Groningers hebben in het verleden meegemaakt hoe hun dierbaren het Groningerland hebben verlaten. Theo de Groot is erg benieuwd naar de persoonlijke verhalen van bezoekers. Na de voorstelling wordt er daarom een verhalencafé georganiseerd door De Verhalen van Groningen, waarbij bezoekers in een intieme setting hun persoonlijke migratieverhaal kunnen delen.

De aanvang van Op Drift is 15.00 uur.

Advertenties

Advertenties