Groninger Landschap reikt 25 verrekijkers uit aan haar jeugdboswachters

Midwolda – Het Groninger Landschap lanceerde afgelopen zomer haar eerste crowdfundingactie. Via deze campagne wilde de stichting met behulp van de crowd € 5000,- inzamelen, om haar jeugdboswachters van een verrekijker te voorzien. Veel gulle gevers hebben ervoor gezorgd dat dit bedrag ook is opgehaald. De kijkers konden dus worden besteld. En deze zijn zondag 11 oktober jl. aan de jeugdboswachters uitgereikt.

De uitreiking vond plaats op Landgoed Ennemaborgh, waar op dat moment ook het Paddenstoelenfestival van Het Groninger Landschap werd georganiseerd. Een vrolijke en feestelijke setting dus. Maar ook een mooie plek om de verrekijkers meteen te testen. Na de daadwerkelijke overhandiging stonden er dan ook 2 vrijwilligers van Het Groninger Landschap klaar om de jeugdboswachters met hun kijkers mee het veld in te nemen. Tijdens deze excursie leerden ze niet alleen de natuur rondom het landgoed, maar ook alle ins en outs van de verrekijker een stuk beter kennen.

Het Groninger Landschap is het eerste én enige landschap met jeugdboswachters. Op dit moment maken 25 jeugdboswachters na schooltijd en in de weekenden een rondje in hun eigen natuurgebied om de boel te controleren. Ze zoeken sporen, tellen vogels en houden dieren in de gaten. Ze fungeren als een extra paar ogen voor de beheerders en helpen zo mee om de natuur te beschermen en te beheren. Op deze wijze betrekt Het Groninger Landschap de jeugd bij de natuur.

Back to top button