vrijdag 30 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

Groninger Borgenpad luidt voorjaar in met nieuwe rondwandelingen

spot_img

Stedum – Wandelen door het Groninger land wordt door steeds meer mensen ontdekt. Als er iets is dat bijdraagt aan het welbevinden, dan is het wandelen in de buitenlucht. Goed nieuws daarom dat het Groninger Borgenpad nieuwe wandelingen publiceert.

De reeks Langs Verdwenen Borgen, die vorig jaar startte met de Rikkerdaborg bij Lutjegast en Tammingahuizen bij Winneweer, wordt uitgebreid met drie nieuwe wandelingen. Deze keer rondom het terrein Harssens bij Adorp, de verdwenen borg Nittersum in Stedum en de Luingaborg in Bierum. 

“Alle drie de wandelingen hebben hun eigen charme”, aldus Albert Buist, bestuurslid van het Groninger Borgenpad. “De wandeling rondom Harssens gaat door het weidse en vogelrijke gebied van het Reitdiep. Een heel andere beleving”, vertelt hij, ” is de wandeling rondom de Luingaborg. Deze start in een lieflijk parkje in Bierum, met als blikvanger de Sebastiaankerk en een grote maquette van de borg. En wie het door Ede Staal bezongen ‘torentje van Spiek’ eens in het echt wil zien…deze wandeling gaat erlangs” 

Stichting Groninger Borgenpad publiceert cultuurhistorische wandelingen rondom het thema Groninger Borgen. Er is een lange afstandswandeling van 240 km (LAW) langs alle nog bestaande borgen. Daarnaast de reeks Rondom de Borgen en de reeks Langs Verdwenen Borgen. De wandelingen vindt u op www.groningerborgenpad.nl

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,265VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto

Populaire berichten