Geslaagde muzikale middag Shantykoor de Lopster Störmvogels en Amusementskoor Ratjetoe

Bedum – Zondag 10 februari organiseerde shantykoor de Lopster Störmvogels haar jaarlijkse Muzikale middag in Trefcentrum Bedum. Medewerking werd verleend door Amusementskoor Ratjetoe.

Voorzitter Jan Hendrik Klinkhamer kon een volle zaal welkom heten en verwelkomde speciaal gastkoor Ratjetoe uit Groningen. Ook een speciale welkom was er voor leden van Stichting Zonnebloem, afdeling Bedum.

Het repertoire wat beide koren het publiek voorschotelde was van dien aard dat het talrijke publiek waar voor hun geld kregen.

Shantykoor de Lopster Störmvogels, onder leiding van dirigent Wim de Bos, bracht met een eigen muzikale begeleiding een gevarieerd repertoire van shantys en zeemansliederen. Ook bekende eigen bewerkte muziekstukken en meezingers waren onderdeel van het repertoire. Behalve in het Nederlands, werd gezongen in het Engels, Duits en Gronings.

Amusementskoor Ratjetoe uit Groningen onder leiding van muzikaal leider René Klei zong in bonte uitdossingen met veel plezier het Nederlandstalig lied. “Van levenslied tot meezinger” staat op hun visitekaartje, en dat ze hebben ze ook volledig waar gemaakt. Nummers van André Hazes sr en Jan Smit werden door de aanwezigen uit volle borst meegezongen.  Maar welk genre ook wordt gezongen, Amusementskoor Ratjetoe zingt het op een zeer aanstekelijke manier en brengt in hun optreden met veel bekende nummers de stemming er altijd in en een optreden is tevens één groot feest der herkenning.

Als afsluiting werd er door beide koren gezamenlijk nog een drietal nummers gezongen waarna iedereen tevreden huiswaarts keerde.

Back to top button