fbpx
21.8 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Geslaagde Museumkaartmatchavond in Museum Stad Appingedam

Geslaagde Museumkaartmatchavond in Museum Stad Appingedam

Appingedam – Op vrijdag 13 april werd door de Stichting Museumkaart een bijzondere avond georganiseerd: de Museumkaartmatchavond. Het is bewust de start van de Nationale Museumweek, waaraan vele musea meedoen. Maar omdat de Museumkaartmatchavond nieuw is, namen niet veel musea deel: in het noorden slechts drie: het Drents Museum in Assen, het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek en…Museum Stad Appingedam.

Museumkaarthouders werden uitgenodigd om zich voor een museum in te schrijven en de musea bedachten dan een leuk programma voor die avond. In Appingedam was dat een ontvangst met koffie en thee, daarna een rondleiding door het museum en langs de tentoonstelling ‘De kunst van de lente’ en van ‘Damster vrijheid, pro. dr. R.P. Cleveringa’ en vervolgens gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het idee van de Museumkaartstichting was om museumkaarthouders met elkaar in contact te brengen. En dat bleek in Appingedam zeker een geslaagde opzet: de 24 bezoekers praatten gezellig onderling en met de vrijwilligers alsof ze elkaar al jaren kenden.

Voor bijna alle deelnemers was het een eerste kennismaking met het Damster Museum en de reacties waren positief, dus voor iedereen een geslaagde avond.