fbpx
12.6 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Sport Maurus Paulus wint in Nijmegen door knock-out

Maurus Paulus wint in Nijmegen door knock-out

Nijmegen / Appingedam – Op het 024 gala in Nijmegen kwam afgelopen zondag Maurus Paulus namens boksvereniging Appingedam in actie. Hij nam het op tegen Yuri Benders in de koningsklasse van het boksen, het superzwaargewicht.

Maurus begon direct goed aan de partij door druk te zetten  en veel met bodyshots door te komen. Deze ronde leek dan ook zijn kant op te gaan, ware het niet dat 1 stoot te laag door kwam aan het einde van de ronde wat Maurus op een waarschuwing kwam te staan.

De tweede ronde gaf een zelfde beeld te zien. Nu weer de pech dat de scheidsrechter weer een waarschuwing gaf voor te laag stoten. Hierop volgt puntenaftrek waardoor de partij niet meer op punten te winnen was. Vanuit de hoek volgde dan ook de opdracht om krachtstoten te plaatsen. Maurus volgde dit perfect op en wist met een loeiharde rechtse hoek zijn tegenstander knock-out te stoten.

Al met al een succes voor de bokser van boksvereniging Appingedam. Door van strategie te wisselen na de vermaningen van de scheidsrechter en de partij toch naar zijn hand te zetten toont aan dat Maurus een talentvolle bokser is.

Volgende week volgt de volgende krachtmeting voor Maurus Paulus die samen met teamgenoot Jesse Kramer in actie zal komen op het boksgala in Hoorn.