Geslaagde Masterclass Vrijwilligersmanagement door Rabo Clubsupport en Huis voor de Sport Groningen

Groningen – Als onderdeel van het programma Rabo Clubsupport is de Masterclass Vrijwilligersmanagement onlangs afgerond. Onder begeleiding van verenigingsadviseurs van Huis voor de Sport Groningen hebben ruim 30, voornamelijk Groninger sport- en cultuurorganisaties de afgelopen periode gewerkt aan hun vrijwilligersbeleid. Deze editie was extra bijzonder vanwege de diversiteit van deelnemers waaronder maneges, een zwembad, musea, muziek- en voetbalclubs.

Traject Masterclass

De Masterclass is een combinatie van de opleiding ‘Succesvol vrijwilligers werven’ en ‘Vrijwilligers & Co’. Er wordt gestart met een plenaire bijeenkomst voor alle verenigingen. Vervolgens worden verenigingen één op één op eigen locatie begeleid d.m.v. het uitwerken van opdrachten en plannen. Tenslotte volgt een tweede plenaire afsluitende bijeenkomst. In de uitvoering wordt daarbij de digitale leeromgeving ingezet die bij Vrijwilligers & Co wordt gebruikt. Verenigingen wisselen ervaringen uit, leren van elkaar en werken daarbij hun eigen aanpak uit. Onder deskundige begeleiding komen alle B’s aan de orde zoals Binnenhalen, Begeleiden, Belonen, Behouden, Beëindigen en Beleid.

Rabo Clubsupport
De Rabobank maakt voor verenigingen, die klant zijn via Rabo Clubsupport, ondersteuning mogelijk op verschillende manieren. Onder andere via procesbegeleiding op maat, workshops, masterclasses en de community-aanpak. In de provincie Groningen biedt deze samenwerking tussen de Rabobank, NOC*NSF en Huis voor de Sport Groningen veel kansen om samen de ambities van de vereniging waar te maken. Goed voor de club en geweldig voor buurt en dorp. 

Back to top button