13.5 C
Delfzijl
21 juni 2021 08:38

Gemeenten en belangenorganisaties boos over uitspraken NAM directeur dat versterking van 26.000 woningen niet meer nodig is

spot_img

Eemsdelta – De uitspraken van dhr. Atema in het NRC dat niet 26.000 woningen in Groningen versterkt moeten worden, maar slechts 50 valt niet in goede aarde bij bestuurders en belangenorganisaties in het aardbevingsgebied.

Wethouder Annalies Usmany-Dallinga van de gemeente Eemsdelta is ontstemd over de uitspraken van NAM die donderdagavond 6 mei in de media verschenen. “Het is ongepast dat NAM deze inhoudelijke uitspraken doet. De minister van Economische Zaken en Klimaat gaat over de veiligheid, ons is verzekerd dat NAM op afstand staat.”

Wethouder Usmany-Dallinga reageert hiermee op de uitspraken van NAM-directeur Johan Atema gisteravond dat versterking eigenlijk niet meer nodig zou zijn. “De gaswinning wordt versneld afgebouwd, maar het effect hiervan op de veiligheid van de gebouwen in het aardbevingsgebied is niet op voorhand duidelijk”, aldus Usmany-Dallinga.

“Het is nog steeds zo dat pas nĂ¡ beoordeling blijkt of en welke woning daadwerkelijk versterkt moet worden. De opnames en beoordelingen gaan daarom gewoon door. Ook de gemaakte afspraken tussen de verschillende bestuurders en met bewoners over eventuele versterking of sloop nieuwbouw van hun woning worden nagekomen.”

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten