Gemeentebelangen Appingedam, Fractie 2014 Delfzijl en Loppersum Vooruit fuseren

Appingedam – De drie lokale partijen Gemeentebelangen Appingedam, Fractie 2014 Delfzijl en Loppersum Vooruit hebben besloten de krachten te bundelen en te fuseren. De partijen bereiden zich hiermee voor op de vorming van de nieuwe gemeente Eemsdelta, die op 1 januari 2021 een feit is.

De samenwerking tussen de partijen is een logische stap, vindt wethouder Annalies Usmany-Dallinga van Gemeentebelangen Appingedam: “Onze uitgangspunten komen overeen. Dicht bij de inwoners, voor elkaar en voor de regio. Waarbij transparantie tussen de gemeente en inwoners centraal staat. Dat willen we samen uitdragen in onze nieuwe gemeente. Samen voor de toekomst!”

Wethouder Jan Menninga van de Fractie 2014 Delfzijl: “We willen als lokale partij, zonder rekening te hoeven houden met Haagse partijpolitiek, voor onze inwoners staan in de gemeente Eemsdelta. Door onze gezamenlijke jarenlange politieke ervaring te bundelen kunnen we voor onze inwoners een stevig geluid laten horen.”

“We hebben duidelijke standpunten en opereren zoveel mogelijk direct met onze inwoners. De sociale binding onder de inwoners, een goed voorzieningenniveau met behoud van het dorps- en plattelandskarakter zijn belangrijke uitgangspunten die we alle drie onderschrijven. Ik verwacht dan ook veel van onze samenwerking in een sterke lokale partij in de gemeente Eemsdelta”, aldus voorzitter Petra Blink van Loppersum Vooruit.

In de afgelopen maanden zijn er vele bijeenkomsten met de drie partijen geweest, daarbij is in goede  onderlinge sfeer, onder anderen, afgesproken dat de naam van de nieuwe partij op een later moment bekend gemaakt wordt.

Back to top button