Gemeente Loppersum zet in op positief jeugdbeleid

Loppersum – Met veel jonge mensen uit de gemeente Loppersum gaat het goed. Een groot deel van hen geeft aan ook op langere termijn graag in de gemeente te willen wonen. Dit blijkt uit een inventarisatie door de Stichting Welzijn en Dienstverlening (SWD) en onderzoek van de GGD onder jongeren. De gemeente wil er door middel van een positief jeugdbeleid voor zorgen dat de gemeente een fijne plek is en blijft om te leven.

Actieve jongeren
De jeugd uit de gemeente Loppersum is actief. Er worden voor en door jongeren en hun ouders regelmatig activiteiten georganiseerd. Mooie voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld de kinder-speelweken, Keetpop in Leermens en het muziekfestival Sunsation in Middelstum. Ook bij het opzetten van nieuwe speeltuinen spelen kinderen en hun ouders een centrale rol. Inmiddels zijn er meer dan 40 speelplaatsen in de gemeente.

Op 2 juli 2018 heeft de gemeenteraad het beleid Kansrijk opgroeien in Loppersum vastgesteld. Met dit positieve jeugdbeleid wil de gemeente de nadruk leggen op de ontwikkeling van een sterke basis voor de jeugd: een gezonde leefstijl, groei van veiligheid, het vergroten van weerbaarheid, ouderbetrokkenheid en het versterken van talent. Vanuit deze visie en vanuit het gezondheidsonderzoek van de GGD zet de gemeente Loppersum de komende jaren in op de beperking van het alcoholgebruik en op preventie van lichamelijke of psychische problematiek. Ook wil de gemeente activiteiten stimuleren die gericht zijn op participatie en het versterken van talenten.

Back to top button