donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Havendagen en Delfpop 2018 programma uitgebreider dan ooit

Delfzijl – Eind augustus en het eerste weekend van september staat havenstad Delfzijl bol van nautisch spektakel, maritieme sferen, gezelligheid en muziek. Want op vrijdag(avond) 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september is het tijd voor de vijfde editie Havendagen en de zesde editie van Delfpop. Vanaf woensdag 29 augustus is er al een grote kermis op het Molenbergplein en start een voorprogramma met onder andere de Havendagen Talentenjacht. Stichting Havendagen Delfzijl hoopt dat deze dagen opnieuw tienduizenden bezoekers naar de haven en het centrum van de havenstad weet te trekken.

De Havendagen hebben elk jaar een thema . Dit jaar is dat “De haven bedient”. Daarmee wordt bedoeld dat elke dag  duizenden mensen direct en indirect in de haven aan het werk zijn. Ze houden zich bezig met het laden, lossen, opslag en overslaan van stuk- en bulkgoed. Zeelieden, roeiers, loodsen en verkeersleiders zorgen samen dat elk schip veilig de haven bereikt en weer verlaat. Met zijn allen vormen ze de haven en bedienen ze de procesindustrie, de handel, de weg- en waterbouw en de projecten die Delfzijl versterken.

Er is voor iedereen wat te beleven. In de haven is het genieten van schepen, rondvaarten, stoer materieel, scheepsmodellen, een nautische markt en optredens van diverse shantykoren en artiesten. Ook moderne schepen die momenteel de zeeën bevaren zoals de Siem Aimery zullen tijdens de havendagen voor het publiek te bezichtigen zijn.

Twee bijzondere schepen die komen wil de organisatie alvast verklappen. Allereerst de Elbe. Deze historisch sleepboot uit Bremen is open voor publiek en verzorgt rondvaarten. Daarnaast ligt het schip van wijlen Wubbo Okkels in de haven: de Ecolusion. Met dit zeilschip wilde hij laten zien dat technologie kan zorgen voor een schoner en duurzamer leven. Het schip vervult nu een rol als varend ambassadeur van duurzaamheid.

De straten in het centrum bieden plek aan een sfeervol festival van opkomend talent en straattheater. Op het Molenbergplein vermaakt jong en oud zich op de grote kermis en de omringende horeca. Daarnaast is er tijdens de Havendagen extra aandacht voor de ontwikkeling van Delfzijl, zoals het project Marconi en de plannen voor het centrum. Het volledig vernieuwde Muzeeaquarium, het Haven Control Centrum en de volledige gerenoveerde oude Zeevaartschool Abel Tasman openen eveneens gratis hun deuren voor bezoekers van de Havendagen.

Het muzikale hoofdprogramma van de Havendagen mag er ook deze keer weer zijn: Op donderdag 30 augustus wordt er afgetrapt met de allereerste editie van de Havendagen Talentenjacht. Iedereen die goed kan dansen, zingen, cabaret of een ander talent bezit, krijgt de kans om dit aan het grote publiek te laten zien. De winnaar van deze talentenjacht zal op zondag 2 september optreden tijdens de Havendagen op het Molenbergplein. Aanmelden kan nu al op www.havendagendelfzijl.nl.

Vrijdagavond is het partynight op het Molenbergplein met de feest-dj’s van Qmusic. Daarvoor vindt de officiële opening plaats tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers, genodigden en sponsoren.

Zaterdagavond gaat het dak eraf tijdens Delfpop op het Molenbergplein met top artiesten en een supergezellig sfeer. Deze keer met spetterende optredens van Jan & Annie, Maan, Gebroeders Ko. Afsluiter van Delfpop is Dave Roelvink die tot in de kleine uurtjes zijn dj-skill laat horen. Zondagmiddag zwaaien we de Havendagen uit met gezellige optredens op het Molenbergplein. Ook dit jaar hebben we daarvoor diverse swingende bands voor weten te strikken. Natuurlijk is de toegang voor alle evenementen gratis!

 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,306VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin