Gemeente Eemsdelta zoekt vrijwilligers bij verjagen van roeken

Eemsdelta – In de gemeente Eemsdelta leven een aantal roekenkolonies, die voor overlast zorgen. De gemeente wil deze verjagen naar een plek waar ze minder overlast veroorzaken. De gemeente is opzoek naar vrijwilligers die willen helpen met het verjagen van de roeken. Belangstellenden kunnen zich vóór 21 november aan melden.

Roeken
De roek is een kraaiachtige vogel en is een beschermd diersoort. Ze leven graag dichtbij bewoonde gebieden en in grote groepen. Roeken die zich bij woningen nestelen, zorgen voor geluidsoverlast of takafval.

Verhuizen
De gemeente wil de roeken verhuizen naar plekken waar ze minder overlast veroorzaken. Op overlastlocaties worden de nesten van de roeken weggehaald en verplaatst. Roeken die een nest willen bouwen, worden verjaagd. Dit gebeurt in de periode januari tot ongeveer maart.

Vrijwilligers
Om het verjagen succesvol te kunnen doen, hebben ze vrijwilligers nodig die dagelijks, tijdens de schemering, willen helpen. Je kunt de gemeente helpen met verjagen bij jou in de buurt door je aan te melden als vrijwilliger. Onder begeleiding van een roekendeskundige zorgen je dat de overlast door roeken beperkt wordt.

Aanmelden en meer informatie
Wil je helpen? Meld je dan voor 21 november aan als vrijwilliger door te mailen naar gemeente@eemsdelta.nl of door te bellen op 14 0596 (zonder netnummer).

Back to top button