fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Gemeente Eemsdelta wijst gehele openbare ruimte aan als sportlocatie

Eemsdelta – Momenteel mag het buiten sporten alleen op buitensportaccommodaties of op plekken die door de gemeente Eemsdelta als zo zijn aangewezen. De gemeente Eemsdelta heeft daarom besloten om vanaf maandag 19 april de gehele openbare ruimte in de gemeente aan te wijzen als locatie waar men kan gaan sporten.

In verband met de maatregelen tegen verdere verspreiding van het Coronavirus was sporten in de buitenlucht maar beperkt mogelijk. Sinds dinsdag 16 maart heeft de Rijksoverheid de regels voor het sporten in de buitenlucht versoepeld. Zo mogen nu ook sporters vanaf 27 jaar in groepjes van vier personen op anderhalve meter afstand van elkaar buiten sporten.

Door het gehele buitengebied als sportlocatie aan te merken kunnen inwoners overal in de gemeente buiten sporten in groepen van maximaal vier personen. Hiermee helpen we bij het in beweging krijgen en houden van onze inwoners en daarmee een gezonde leefstijl.

We vertrouwen erop dat sporters en sportaanbieders op een goede manier met deze mogelijkheid omgaan en bij het sporten rekening houden met de geldende maatregelen.

Er gelden wel regels
Er mag sinds 16 maart weer buiten gesport worden, maar er gelden nog wel regels. Zo mogen de viertallen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een viertal is tenminste anderhalve meter. De afstand tussen de verschillende viertallen dient meer dan anderhalve meter te zijn, zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een viertal mag een trainer van viertal naar viertal, mits tenminste anderhalve afstand van ieder viertal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere viertallen in één keer mag niet.

De sportverenigingen in de gemeente Eemsdelta zijn op 19 april van het besluit van het college op de hoogte gesteld.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer