Gemeente Eemsdelta geeft veroordeelde Edward Stulp de gelegenheid om zelf een besluit te nemen over zijn toekomst als raadslid

Delfzijl – De gemeente Eemsdelta heeft kennis genomen van de uitspraak over de rechtszaak tegen raadslid Edward Stulp van Gemeentebelangen Eemsdelta. De fractievoorzitters kwamen maandagavond bijeen om te praten over de ontstane situatie en hebben nu een gezamenlijke verklaring gegeven.

“De gemeenteraad wil allereerst alle betrokkenen veel sterkte wensen. Een raadslid wordt door inwoners gekozen voor vier jaar. Een gemeenteraad of burgemeester kan geen oordeel vellen of een lid aan kan blijven”, schrijven de fractievoorzitters.

Stulp wilde tijdens de rechtszaak nog niet kwijt of hij wel of niet doorgaat. “Als je als volksvertegenwoordiger bent gekozen, vind ik dat je de rit moet afmaken. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat ook daadwerkelijk ga doen”, aldus Stulp tegen RTV Noord.

De gemeenteraad geeft Stulp de gelegenheid om zelf een besluit te nemen: “Elk raadslid moet zelf een besluit nemen en afwegen of doorgaan met het raadslidmaatschap passend en geloofwaardig is. De gemeenteraad biedt Stulp de gelegenheid tot zijn eigen overweging te komen en deze kenbaar te maken.”

De 54-jarige fractievoorzitter werd vorige week veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur. Hij sloeg vorig jaar in juli tijdens een feest op de tennisclub in Spijk zijn racket stuk op een dorpsgenoot. Het slachtoffer liep een hoofdwond op. Volgens de rechter is het niet te danken aan Stulp dat het redelijk goed is afgelopen. Hij had door zo hard en vaak te slaan gemakkelijk de ander zwaar kunnen verwonden.

Back to top button