Brand op ESD-SIC terrein Farmsum onder controle, kantoorpand verloren (video)

Farmsum – Op dinsdagmiddag brak er een brand uit in een kantoorpand op het terrein van ESD-SIC in Farmsum. De brand is inmiddels onder controle, maar het pand wordt beschouwd als verloren, zo meldt de brandweer. Het nablussen zal naar verwachting doorgaan tot middernacht.

Volgens Johan Borstklopper, woordvoerder van de brandweer, kon pas na enige uren het sein ‘brand meester’ worden gegeven. “Om er zeker van te zijn dat de brand niet meer kon overslaan naar omliggende gebouwen werd er even gewacht met om het sein brandmeester te geven .”

De brandweer had moeite met het bestrijden van de brand, omdat het vuur zich in de dakconstructie van het pand bevond, op een moeilijk bereikbare plek.

Werkzaamheden aan het dak mogelijk oorzaak brand
De brand brak rond 15.30 uur uit, vermoedelijk waren er werkzaamheden op het dak de oorzaak van de brand. De meldkamer stuurde al snel meerdere blusvoertuigen ter plaatse. Een poging om het vuur van binnenuit te blussen mislukte, waardoor besloten werd om van buitenaf te blussen, uit veiligheidsoverwegingen.

Vanwege de brand adviseerde de brandweer omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen vanwege de vrijgekomen rook die over het industrieterrein richting zee trok. Tijdelijke wegafsluitingen werden ingesteld voor Oosterhorn, Oosterwierum en Valgenweg.

Back to top button