fbpx
5.9 C
Delfzijl
28 november 2020 11:05

Gemeente Delfzijl stelt geld beschikbaar voor gezondheidscentrum in centrum Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl stelt een bedrag van 100.000 euro beschikbaar voor de medefinanciering van een gezondheidscentrum in het centrum van Delfzijl. Het gezondheidscentrum komt in het oude post-kantoor aan het Plein de Molenberg. Het moet de leegte opvullen die het Delfzicht ziekenhuis achterlaat na sluiting begin volgend jaar.
Als alle betrokken partijen hun jawoord hebben gegeven, is het de bedoeling dat het gezondheids-centrum begin 2018 de deuren opent en dat er nauw wordt samengewerkt. In het centrum komen onder meer huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek. De Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN) zal voorzien in de mogelijkheid tot het maken van röntgenfoto’s en echo’s. Het Ommelander Ziekenhuis Groningen brengt een servicepunt onder in het gebouw.

Gemeentelijk servicepunt

Het is ook de bedoeling dat er een verbinding wordt gemaakt tussen medische- en sociale zorg. Dat betekent dat de gemeente Delfzijl een servicepunt krijgt in het gezondheidscentrum. In het gemeentelijk servicepunt kunnen inwoners terecht voor vragen over bijvoorbeeld wonen, financiën, gezondheid, daginvulling, sociale relaties, gezin en opvoeding. Wethouder Meindert Joostens vindt de komst van het gezondheidscentrum en de verbinding tussen medische- en sociale zorg een goede zaak: “Het gezondheidscentrum biedt onze inwoners zorg bij hen in de buurt. Het gemeentelijk servicepunt is hierop een goede aanvulling”.

Volg ons op

10,563FansLike
1,424VolgersVolg
5,229VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten