fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Damsterkade in Delfzijl na 25 jaar weer in gebruik voor overslag

Delfzijl – Na 25 jaar wordt de Damsterkade in Delfzijl weer gebruikt voor overslag. Donderdagochtend meerde de coaster Eems Delta af aan de kade. Het schip is geladen met steen dat wordt gebruikt bij het verstreken van de Schemdijk in Delfzijl werd gelost door een kraan van Heuvelman GSO.

Enkele weken geleden werd de historische maar vervallen loods op de Damsterkade gesloopt. Ooit was de loods in Delfzijl de thuishaven voor schepen met chilisalpeter, in de volksmond ook wel bekend als het witte goud. De loods werd gebruikt om de balen chili op te slaan. Daarna werd het gebruikt voor opslag van diverse producten in de industrie.

In 2014 kreeg de loods nog en compleet nieuwe vloer om de loods te kunnen gebruiken bij het muziektheaterspektakel ‘De laatste vriend van Napoleon’. Daarna werd het geraamte van de loods gestript en zorgde eigenaar Heuvelman ervoor dat het pand en de omringende kade werd opgeruimd. Aanwezige asbest werd verwijderd en niemand kon er nog ongezien huishouden.

Heuvelman kocht het terrein om er aanvankelijk appartementen voor studenten van het Noorderpoortcollege te bouwen, maar dat plan is gestrand. Vorig jaar wilde Heuvelman de locatie herontwikkelen tot een appartementencomplex, maar al zijn plannen vingen bot bij de gemeente.

Nu wordt de Damsterkade weer gebruikt waar het ooit voor bedoeld was, het verladen van goederen.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer