6.6 C
Delfzijl
21 april 2021 04:24

Gemeente Delfzijl ondersteunt RUG-initiatief Onze lucht

Delfzijl – De gemeente Delfzijl ondersteunt Onze lucht, een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen om inwoners de luchtkwaliteit in de eigen woonomgeving te laten meten. “Dit project draagt bij aan de gezondheid van onze inwoners. Een hele goede reden om bij te dragen aan dit project”, aldus wethouder Menninga.

Hoe schoon is jouw lucht?
Wat is de schoonste route van huis naar school? En wat doet het met de luchtkwaliteit als je dichtbij een fabriek woont of op een herfstavond de open haard aan doet? Deelnemers kunnen het zelf meten tijdens de meetactie Onze lucht. Inwoners uit Noord-Nederland leren hoe je zelf fijnstof kunt meten. Zo kunnen we samen de luchtkwaliteit in de regio onderzoeken.

Meetapparaat aanvragen
Inwoners kunnen een meetapparaat aanvragen en bij hun thuis installeren. De kosten voor een meter zijn 50 euro. De gemeente betaalt de helft van de eerste 18 meters die in de gemeente worden aangevraagd. De verzamelde informatie wordt op een interactieve kaart getoond. Zo komen de deelnemers aan Onze lucht op een leerzame manier veel te weten over de luchtkwaliteit in hun leefomgeving. Bovendien dragen ze bij aan wetenschappelijk onderzoek naar luchtkwaliteit en gezondheid. Wetenschappers en studenten gebruiken de verzamelde informatie voor onderzoek.

Bouw en meet mee!
De inschrijving is reeds gestart. Aanmelden kan via forum.nl/curious

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten