fbpx
10.5 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Algemeen Gemeente Delfzijl investeert in ICT onderwijs in Noord Groningen

Gemeente Delfzijl investeert in ICT onderwijs in Noord Groningen

Delfzijl – Het college van B en W heeft besloten een financiële bijdrage te leveren aan het project ‘ICT onderwijs Noord Groningen’. Initiatiefnemer van het project is Economic Board Groningen (EBG), die hierin nauw samenwerkt met regionale onderwijsbesturen. Doel is een goede aansluiting te realiseren tussen toekomstgericht ICT onderwijs en de arbeidsmarkt. Het afgelopen schooljaar hebben 800 leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs in Noord Groningen al les gehad in allerlei vaardigheden, zoals programmeren, mediawijsheid en internetveiligheid. Het komende schooljaar wordt dit aantal uitgebreid naar 3000. De gemeente vindt dat deze vaardigheden onderdeel moeten worden van het huidige lesprogramma. Het project duurt vijf jaar en start in 2018.

Toekomstgericht onderwijs

Wethouder Jan Menninga: ‘Scholen zijn de aangewezen plek voor leerlingen om ze in contact te brengen met ondernemerschap en ze voor te bereiden op nieuwe technologische ontwikkelingen. Sinds een half jaar draait het lesprogramma bij het Eemsdeltacollege in Delfzijl. Hun ervaringen zijn positief. We willen dat uiteindelijk alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in de gemeente mee doen aan het project.’ De EBG heeft negen Noord Groninger gemeenten een totale bijdrage gevraagd van € 400.000,-.

Zelf draagt EBG 2,25 miljoen euro bij. Uiteindelijk krijgen alle 12.500 leerlingen in Noord Groningen dit soort lessen op school.

Advertenties