19.7 C
Delfzijl
20 juni 2021 16:04

Gemeente Delfzijl investeert 6,5 miljoen euro in bouw nieuw kindcentrum Delfzijl-Noord

spot_img

Delfzijl – Het college Burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de gemeenteraad voor om € 6.676.805,- beschikbaar te stellen voor de realisatie van het kindcentrum Delfzijl Noord. Dit bedrag is opgenomen in het reeds vastgestelde budget voor het Scholenplan Delfzijl. Wethouder Jan Menninga: “Kindcentra dragen bij aan een goed en toekomstbestendig onderwijs in Delfzijl. Schoolbesturen en gemeente hebben daarom gezamenlijk besloten om voor Delfzijl Noord een nieuw integraal kindcentrum te realiseren. De maatregelen voor het versterken vanwege de aardbevingen hebben een grote impact op de flexibiliteit en bruikbaarheid van het bestaande onderwijsdeel in Brede School Noord. De nieuwbouw biedt de kans om een toekomst-bestendig en duurzaam kindcentrum in Delfzijl Noord te realiseren.”

Kindcentrum Delfzijl Noord
Samen met Kindcentrum Noord, bestaande uit Onderwijs Marenland en Kids2b, is de gemeente gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw kindcentrum op het terrein van Groen voor Rood aan de Waddenweg in Delfzijl. Het nieuwe kindcentrum is ter vervanging van het onderwijs- en kinderopvang gedeelte in de huidige Brede School Noord. Onlangs is het Definitief Ontwerp vastgesteld. De bouw start volgens planning in het voorjaar van 2021. De verwachting is dat het nieuwe gebouw In het voorjaar van 2022 klaar is.

Scholenplan Delfzijl
De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra, waarin basisonderwijs en kinderopvang zijn samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.
De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 29 oktober een besluit.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen

Populaire berichten