fbpx
10.1 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Geen ijsbaan op het Molenbergplein dit jaar

Geen ijsbaan op het Molenbergplein dit jaar

Delfzijl – In 2020 zal er geen IJsbaan Delfzijl plaats vinden op het Molenbergplein. De organisatie, JCI De Drie Delfzijlen, acht het niet mogelijk een dergelijk evenement te organiseren binnen de geldende RIVM richtlijnen.

De beperkte maatregelen hebben niet zozeer invloed op de ijsbaan zelf, maar hebben wel
invloed op de financiering van de ijsbaan. Na de afgelopen twee succesvolle jaren met de ijsbaan, stond er voor dit jaar een grotere baan (300m2), voor meerdere weken, gepland van echt ijs. Hierop zouden de scholen overdag met hun leerlingen activiteiten kunnen uitvoeren, op de vrije uurtjes en weekenden vrij schaatsen en in de avonden de sponsoren een (bedrijven)-curlingscompetitie houden.

Deze curling competitie is de belangrijkste drijvende kracht achter de financiering van de ijsbaan en de organisatie acht het dan ook niet mogelijk dit te organiseren binnen de richtlijnen, waaronder de 1,5 meter afstand regel en het beperkte aantal mensen dat zich in de tent van de
ijsbaan mag bevinden.

Voorzitters Erik Bosscher (JCI De Drie Delfzijlen) en Cars Klein Woolthuis (Stichting Evenementen JCI DDD) betreuren het ten zeerste dat deze beslissing is genomen, “maar er zijn helaas geen andere mogelijkheden om binnen de huidige richtlijnen een dusdanig evenement te organiseren én te financieren” aldus Bosscher en Klein Woolthuis.

De Gemeente Delfzijl heeft samen met de organisatie gekeken naar een financiële dekking en daarbij ook aangegeven dat er zeer moet worden toegezien op de Corona maatregelen. Echter, de ijsbaan organiseren en daarbij de curling competitie, ziet de organisatie met de 1,5 meter afstand regel praktisch niet haalbaar.

Er is gekeken naar andere vormen van sponsoring, maar de organisatie merkt en begrijpt ook dat bedrijven op dit moment andere zaken voorrang geven en niet bezig zijn met het sponsoren van een ijsbaan.