Gebakken spons en etensresten in de wijk Opwierde aangetroffen

Appingedam – Op diverse plekken in de wijk Opwierde in Appingedam wordt sinds een aantal weken gebakken spons aangetroffen. Ook werden er op diverse plekken etensresten gevonden het gaat hier om brood, vlees, kippenvleugeltjes.

Gebakken spons gevaarlijk voor dieren
Gebakken spons kan zeer gevaarlijk zijn voor uw trouwe viervoeter die nietsvermoedend in de struiken rondneust en zich tegoed doet aan deze “lekkernij” Het gaat om stukjes huis-tuin-en-keuken spons. Door het te bakken in vet worden ze smakelijk en eten honden en mogelijk ook katten het op. Wanneer uw hond stukken spons naar binnen werkt kan dit een dodelijke afloop hebben. Zeker ook voor kleine hondjes zoals chihuahua’s kan het eten van een enkel stukje al zeer gevaarlijk zijn. Spons zet uit in de maag. Een enkel stukje hoeft bij grotere honden niet zo’n probleem te vormen maag mocht u een vermoeden hebben dat uw viervoeter stukjes heeft opgegeten neem dan contact op met uw dierenarts.

Een getuige heeft in de wijk een man waargenomen die mogelijk te maken heeft met het verspreiden van deze resten. Helaas is deze man niet aangesproken door de getuige. Bij het aantreffen van etensresten of gebakken spons gelieve dit op te ruimen om onnodig dierenleed te voorkomen.

Back to top button