Extra banen en duurzamer werken door nieuwe freesmachine

Farmsum – Het bedrijf Bouwman Hydrauliek BV uit Farmsum krijgt een subsidie van 50.000 euro. Dit bedrag is bedoeld voor de aanschaf van een nieuwe freesmachine. Met deze projecten kunnen de bedrijven duurzamer werken en komen er in totaal bijna vijftig banen bij.

Bij Bouwman Hydrauliek worden hydraulische cilinders gemaakt en gerepareerd. Op dit moment wordt er in het bedrijf nog op een conventionele manier geproduceerd. Deze werkwijze is bewerkelijk en tijdrovend en daarnaast belastend voor het personeel door het vele tillen en verplaatsen van materialen. Met de nieuwe freesmachine kan het bedrijf sneller werken en betere kwaliteit leveren. Ook kunnen er grotere en meer ingewikkelde projecten worden uitgevoerd, waardoor er nieuwe producten ontwikkeld kunnen worden. Dit levert de komende vier jaar acht nieuwe banen op.

Verder is de nieuwe machine minder belastend voor het personeel en milieuvriendelijker doordat er minder energie en olie wordt verbruikt, koelvloeistoffen worden hergebruikt en er minder afval wordt geproduceerd. Bouwman Hydrauliek begon in 2004 als eenmanszaak. Inmiddels biedt het bedrijf werk aan zestien mensen.

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit het tweede Programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.

Back to top button