Gaslek aan de Wagenmakerij in Delfzijl na vijf uur gedicht

Delfzijl – Het gaslek aan de aan de Wagenmakerij in Delfzijl is rond kwart over zeven door netbeheerder Enexis gedicht. Rond kwart voor twee werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een gaslucht aan de Wagenmakerij. Bij metingen bleek dat een lek in de gasleiding het riool introk. De brandweer zette daarom een ruim gebied af en verzocht bewoners binnen te blijven, enkele woningen werden tijdelijk ontruimd. Deze bewoners mochten later terug naar hun woning.

Omdat het gas zich door het riool verspreide en een groter gebied moest worden afgezet werd er opgeschaald naar GRIP1 (gecoördineerde regionale incidentenbestrijdingsprocedure). Zo kon er makkelijk overleg plaats vinden tussen de verschillende instanties die betrokken waren bij het incident.

Na ruim vijf uur was het incident meester en werd er geen gas meer gemeten in het riool. Enexis is nog wel enige tijd bezig met het repareren van de leiding.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2474″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button