Fotoverslag: Oogstfeest Schildwolde trekt veel bekijks

Schildwolde – De twaalfde editie van het oogstfeest in Schildwolde trok afgelopen zaterdag veel belangstelling. Naast demonstraties, van hoe de oogst vroeger in zijn werk ging, waren er ook eigentijdse tractoren.

Er werd bijvoorbeeld gedorst met een door een Brons tractor aangedreven dorsmachine en waren er demonstraties aardappels poten/rooien en er werd geploegd met zowel paarden als tractoren.

Ook waren er demonstraties van oude ambachten met onder andere een smid die liet zien hoe ijzer wordt gesmeed. Op het terrein stonden meer dan honderd oude tractoren en andere landbouwmachines en stationaire motoren. Op het Oogstfeestterrein was ook een demonstratie van RC miniatuur landbouwmachines te bewonderen.

Verder was er een uitgebreide en veelzijdige braderie met voor elk wat wils. Voor de kinderen waren er luchtkussens. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Popkoor popkorn uit Siddeburen en een optreden van piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts uit Hoogezand-Sappemeer.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1729″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button