5.4 C
Delfzijl
6 mei 2021 23:30

Dollardfestival Termunten: Het natuurfestijn voor het hele gezin

Termunten – Op zondag 16 september a.s. organiseert Het Groninger Landschap het Dollardfestival bij het Bezoekerscentrum Dollard in Termunten. Dit natuurspektakel is voor het hele gezin. De Dollard is één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Een mooiere locatie om een dag met natuur en vogels bezig te zijn bestaat er niet. Tijdens vorige edities werd een zeearend gezien, de vliegende deur! Ook werd de slechtvalk gespot, de snelste vogel ter wereld!

Het Dollardfestival speelt zich af rond het Bezoekerscentrum Dollard in Termunten. Er zijn verschillende marktkramen en er worden veel doe-activiteiten georganiseerd waaronder uilenballen uitpluizen, waterbeestjes vangen, insectenhotels bouwen en zelf je broodje bakken. Het bezoekerscentrum is tevens het vertrekpunt voor de diverse wandelexcursies. Onderweg wordt uitleg gegeven door gidsen van Het Groninger Landschap bij onder meer de vispassage, de zeehondenkijkwand, de doorlaat bij de Dollard en de vogelkijkhut. Op meerdere plaatsen staan telescopen en verrekijkers klaar.

Nieuw dit jaar is het bouwen van een miniatuur dijk met klei en slib.
Samen met het Waterschap Hunze en Aa’s kunnen kinderen een dijk bouwen.
Het Groninger Landschap levert een deel van de klei/ slik gebaggerd uit Polder Breebaart. Kinderen leren en ervaren zelf wat er bij een stevige dijk komt kijken.

Het Dollardfestival vindt plaats op zondag 16 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.
Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30 in Termunten.

Voor meer informatie over Het Groninger Landschap kijkt u op www.groningerlandschap.nl

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten