Nominatieronde voor het Noord-Groninger Sportgala is geopend

Appingedam – De Stichting EemsmondSport Delfzijl is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de volgende editie van het Noord-Groninger Sportgala. Het evenement vindt op vrijdag 8 februari 2019 plaats in de monumentale Nicolaikerk in Appingedam. Zanger René Becker uit Stadskanaal neemt het muzikale gedeelte voor zijn rekening.

Tijdens het evenement worden de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar gekozen. Het is de tweede keer dat het Noord-Groninger Sportgala in de Damster kerk wordt gehouden. In 2016 was EemsmondSport ook al te gast in Appingedam. Toenmalig sportwethouder Martien van Bostelen liet destijds doorschemeren het gala wel vaker in zijn gemeente te willen verwelkomen.

Om aan een veel gestelde vraag gehoor te geven heeft de stichting besloten de voordrachtenronde nu al open te gooien. ‘Dat doen we omdat de eerste gegadigden voor een van de prijzen al aangemeld zijn. We hopen dat sportminnend Noord-Groningen, en dan met name natuurlijk de talloze verenigingen die zich in dat gebied bevinden, eens goed om zich heen kijken en ons willen meehelpen bij de speurtocht naar mogelijke kandidaten’, aldus voorzitter Nanko Kiel.

Het is de bedoeling dat er kandidaten worden voorgedragen die in het kalenderjaar 2018 op sportief gebied iets bijzonders hebben gepresteerd. Het moeten wel amateursporters zijn, omdat het bestuur van mening is dat professionele sporters al genoeg in de spotlights staan.

Overigens zal er komend jaar eveneens een oeuvreprijs worden overhandigd. Dat is de enige prijs die door het bestuur van EemsmondSport zal worden toegekend. Voor de overige categorieën geldt dat het publiek weer mag stemmen en zal er opnieuw een vakjury worden samengesteld.

Na 1 januari wordt een selectieprocedure in gang gezet en is het de bedoeling dat er een definitieve lijst met genomineerden over blijft. Deze wordt op de website www.eemsmondsport.nl geplaatst. Bezoekers van de site krijgen, net als bij de vorige edities, tot kort voor de verkiezing de gelegenheid om middels een stemformulier hun favoriet aan te wijzen.

Zoals reeds gememoreerd zal Stadskanaalster René Becker voor de muzikale noot zorgen. Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit eigen Nederlandstalige liedjes, waarmee hij menig zaal of feesttent ‘op de kop’ krijgt. Een aantal hoogtepunten uit zijn muzikale carrière zijn de live-concerten met de superband Diep Triest en de bijna jaarlijkse Noordelijke ‘supermarkttours.’ Zijn optredens in voetbalstadions, tijdens Megapiratenfestijnen en bij Qmusic worden als onvergetelijk omschreven.

Dat hij naast het zingen behoort tot de sportiefste zangers van Nederland dankt Becker mede aan zijn inzet tegen ‘Kinderen met Overgewicht’. Hij grijpt menig hardloopwedstrijd aan om dit toenemende maatschappelijk probleem in de publiciteit te krijgen.

Back to top button