Fivelstrekers vallen in de prijzen tijdens Jannes Nijboer loop

Ten Boer – De Jannes Nijboer loop was prooi voor Atletiekvereniging Fivelstreek. Meerdere atleten van de Delfzijlster vereniging stonden in Ten Boer op het podium.

De atleten hadden de weersomstandigheden mee en dat was na de warme dagen van de afgelopen tijd niet onaangenaam. Demian Zijlstra is al enige tijd in goede doen en trok zijn vorm door in Ten Boer. De atleet uit Leermens werd op de 10 km overall winnaar in een tijd van 35.38. Hij ligt daarmee op koers om winnaar van het Ommelander Loopcircuit te worden.

In dezelfde categorie liep zijn teamgenoot Jorus Nieuwenhuis een tijd van 42.34 en belandde daarmee keurig in de top 10. Bij de heren 40+ was het Richard van der Meij die eveneens namens Fivelstreek naar behoren presteerde en bij de eerste tien atleten behoorde. Met een tijd van 42.06 legde hij beslag op de 7e plaats.

In de categorie heren 50+ waren het Jan ten Hove en Jack Brondsema die zich van hun goede kant lieten zien. Ten Hove liep een tijd van 46.46 en kwam daarmee op de 9e plek, terwijl Brondsema de 10 km in 49.10 aflegde. Goed voor een 14e plek.

Bij de vrouwen waren het Femke Veldman en Mariska Bosch die de weg naar het podium wisten te vinden. Veldman wist al eerdere overwinningen van het Ommelander Loopcircuit op haar naam te schrijven. Ook kwam zij als eerste vrouw op de 10 km in de categorie 40+ bij de Stadsloop Appingedam over de finish. Hoewel de korte snelle afstanden momenteel niet passen in haar trainingsschema voor de 50 km van de Run van Winschoten, wist zij zich met een tijd van 46.11 te verzekeren van wederom een eerste plaats. Veldman ligt hiermee op koers om het Ommelander Loopcircuit op haar naam te schrijven. Bosch volgde haar enkel minuten later en liep een verdienstelijke tijd van 51.36. Goed voor een knappe 2e plaats.

Bij de recreanten was het ook een vrouw van AV Fivelstreek die de winst van de 5 km op haar naam kon schrijven. Suzanne Bosscher kwam in een tijd 24.53 als eerste vrouw op de 5 km over de finish. Het is niet voor het eerst dat het kersverse lid van AV Fivelstreek een podiumplek behaalt. Eerder dit jaar wist zij op de 5 km de winst te pakken bij de Omloop van Stedum. Bij de Hippolytusrun Middelstum, Lopster Torenloop en tijdens de Stadsloop Appingedam categorie 40+  legde zij beslag op de tweede plaats.