fbpx

Festival Art Carnivale kraakt alvast twee muzikale noten

Steendam – Tik-tak,tik- tak…. Is dit het geluid van een metronoom of het geluid van een klok die aangeeft dat de tijd met rasse schreden vooruit springt naar de start van festival Art Carnivale? Het juiste antwoord is beide! Van 19 t/m 21 juli presenteert Art Carnivale in Steendam weer een drie daags gratis festival met kunst, theater, kinderactiviteiten, braderie, heerlijke horeca en een keur aan ras muzikanten die live optreden tijdens het festival. Opvallende namen daarin zijn Faintest Idea en Raw Medicine.

Faintest Idea komt uit Engeland en maakt energieke ska-punk met ook een drie koppige blazers-sectie. Ze maakten al 3 volwaardige albums die te beluisteren zijn op spotify voor wie vast in de stemming wil komen. Deze band is een internationaal succes. Vorig jaar speelden ze bijvoorbeeld in Japan en dit jaar gaan ze Europa door en doen onder andere festival Art Carnivale aan. We zijn trots ze te kunnen presenteren als headliner op zondagavond 21 juli.

Wie de rockdocumentaire ‘Buying the Band’ heeft gezien weet dat gitarist/zanger Dirk Vermeij daar weigert zijn drankje te laten staan en dat hij daarop de band Romanza Brava uit wordt gezet. Een nogal bizarre gebeurtenis want Dirk is een supermuzikant. Net als zijn twee bandgenoten: bassist en zanger Rudy Englebert en drummer Arthur Bont. Samen vormen ze de superformatie Raw Medicine. Ze spelen dampende Rock & Roll met passie en power! Komt dat zien en horen bij festival Art Carnivale op vrijdagavond 19 juli.

Voor meer informatie over het festival en de muziekprogrammering: www.artcarnivale.nl

Back to top button