Topsport en gezelligheid gaan hand in hand tijdens “Beachvolleybal Appingedam”

Appingedam – Op 21 en 22 juni zal voor de 13 keer het Beachvolleybal evenement op het plein voor de Nicolaikerk in Appingedam gaan plaatsvinden.

Het toernooi kenmerkt zich vooral door de gezellige sfeer in combinatie met topsport op zaterdag 22 juni. Zaal volleyballers van het hoogste niveau komen op de zaterdag altijd graag naar Appingedam om daar in een mooie ambiance de strijd met elkaar in het zand aan te gaan.

Niet alleen de ambiance maar ook de opzet en de speciale regels maken dat zaal volleyballers en volleybalster graag naar Appingedam komen. Er wordt niet met 2 tegen 2 zoals regulier bij het beachvolleybal maar 3 tegen 3 gespeeld

2 tegen 2 vraagt beheersing van alle facetten van het volleybalspel. Bij 3 tegen 3 komen zaal volleyballers in het zand beter tot hun recht omdat hun specifieke kwaliteiten zoals deze in de zaal worden gebruikt ook op het zand ingezet kunnen worden. Verder wordt er gespeeld met de zaal spelregels.

Met 3 tegen 3 ontstaan vaak mooie en spectaculaire rally’s die het schouwspel voor het publiek aantrekkelijk maken. Voor spelers en speelster wordt verder onderdak geregeld zodat ze de aansluitend ook nog een gezellige avond kunnen hebben in de Damster binnenstad.

Alle ingrediënten bij elkaar maakt dat de organisatie weinig moeite heeft hoeven doen om de top sporters naar Appingedam te trekken. Ze komen graag, er is voor deze editie zelfs een wachtlijst.

Vanaf zaterdag middag 22 juni 15.00 uur gaat het los. Nadat scholieren en recreanten het voorprogramma op vrijdag en zaterdag hebben verzorgd. Op het zand in de volleybal arena wordt doorgaans gestreden voor elk punt.

De volgende heren gaan strijden voor de titel
Vice landskampioen Lycurgus die dit jaar op een haar na het landskampioenschap mistte treed aan met Sam Gortzak, Erik van de Schaaf en Auke van de Kamp. Laatst genoemde heeft meegetraind met het nationale team en zal volgend seizoen zijn opwachting maken in de Belgische competitie bij Tectum Achel. Andere ere divisie clubs die met een afvaardiging komen zijn Zaanstad en SSS Barneveld.

Uit de regio maken verder de heren van Dio Bedum en Donitas hun opwachting. Beide teams acteren in de top divisie. Met deze regionale topteams hoopt de organisatie ook meer publiek uit de regio te trekken.

Bij de dames treden speelsters van ere divisie clubs Fast en Amsterdam aan. Verder zullen top divisie speelsters van Huizen, Orion, Dynamo Apeldoorn, en eerste divisionist Zaanstad hun kunsten vertonen.

Ook bij de dames een team uit de regio. De studentes van Donitas uitkomend in de Top divisie en vertegenwoordigd door Rosanne Ottevanger, Hendrika van der Veen en Anne Lotte Bij de Weg maken hun opwachting.

Bij de dames is het vooral opmerkelijk dat een aantal speelster al jaren van de partij zijn. Met name Maus Smeets (uitkomend voor ere divisionist Fast) samen met Mable Hengelveld (volgend jaar uitkomen voor Eredivionist DVC Dokkum) zijn al jaren aanwezig en doen steevast mee voor de prijzen. Helaas heeft Mable af moet zeggen door een blessure. Zij wordt vervangen door Rachel Veron van Fast.

Back to top button