Feestelijke opening wereldrestaurant Gooday in Appingedam

Appingedam – Afgelopen woensdag vond de feestelijke opening plaats van het wereldrestaurant Gooday. Burgemeester Rika Pot en Wethouder Annelies Usmany verrichte samen met de familie Hu de officiële openingshandeling, het door knippen van een lint. Gevolgd door een traditionele drakendans ter ere van het Chinese nieuwjaar.

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de herontwikkeling van Hotel Wapen van Leiden. Naast de voortzetting van het hotel is met de toevoeging van een wereldrestaurant Gooday in de binnenstad van Appingedam een bruisend element neergezet, waar de familie Hu de scepter zwaait.

De ondernemer heeft de gemeente vanaf de start bij de planontwikkelingen betrokken. Dat bood de kans om een nieuwe gevel aan de pleinzijde te ontwikkelen, zodat het restaurant een uitnodigend gezicht aan de route vanaf Overdiep naar de Dijkstraat heeft gekregen.

Kans voor versterking binnenstad

Met de herontwikkeling van het hotel en restaurant heeft de gemeente kans gezien ook de directe omgeving aan te pakken. Het was al langer de wens om de entree voor auto’s naar het parkeerterrein achter het hotel op een andere plek te leggen. Met de verplaatsing van de entree naar de Wijkstraat tussen hotel en naastgelegen croissanterie is het plein verkeersarm geworden en is het verblijfsklimaat sterk verbeterd.  De gemeente overlegt nog met ondernemers over schaalverkleinende elementen op het plein, waaraan de terrasfunctie van horeca gekoppeld kan worden.

Het parkeerterrein is bovendien uitgebreid met ruim dertig parkeerplaatsen, waarmee het een volwaardige centrumparkeergelegenheid is geworden, die door haar nabijheid ook voor klanten van de Dijkstraat handig en aantrekkelijk is.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”980″]


Back to top button