woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Feestelijke opening basisschool Het Baken in Delfzijl

Delfzijl – Vandaag is het nieuwe gebouw van basisschool Het Baken aan de stuurboordlaan in Delfzijl feestelijk geopend. Ouders kregen eerst een optreden van de leerlingen te zien. Daarna was er een gezamenlijke opening buiten op het plein met de leerlingen, leerkrachten, ouders en genodigden. Na de toespraken van schooldirecteur Gea Rodenboog en wethouder Jan Menninga, knipte de wethouder samen met twee leerlingen het lint door dat voor de deur was gespannen. Hierna mochten de genodigden het mooie, nieuwe gebouw bekijken. Sinds 23 augustus krijgen de leerlingen les in het nieuwe gebouw. In verband met de maatregelen tegen het coronavirus vinden de feestelijke momenten verspreid plaats. Zo hebben de ouders al eerder de mogelijkheid gehad om Het Baken van binnen te bekijken.

Ook hier trots op
Wethouder Jan Menninga: “Allereerst mijn complimenten voor de schooldirecteur, het team en leerlingen. Het was een bijzondere tijd door het coronavirus. Daar kwam de bouw van Het Baken nog eens bovenop, met de bijbehorende verhuizingen. Dit kan niet gemakkelijk zijn geweest. Vandaag heb ik met de leerlingen een prachtig nieuw gebouw mogen openen. Een gebouw dat klaar is voor de toekomst en waarvan de school nog jaren plezier gaat hebben.”

(Ver)nieuwbouw
De versterking van basisschool Het Baken maakt onderdeel uit van het in 2015 gestarte scholenprogramma. In dit programma zijn alle scholen in het aardbevingsgebied geïnspecteerd en beoordeeld op aardbevingsbestendigheid. In het geval van Het Baken is besloten om de gehele bovenbouw te slopen en op de bestaande fundering en vloer een nieuwe aardbevingsbestendige school te bouwen. De inrichting van de school is aangepast aan de huidige inzichten op het gebied van onderwijs. Naast aardbevingsbestendig, is het nieuwe gebouw duurzaam en gasloos.

Scholentransitie
Met de scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijskli­maat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Gronin­gen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomst­bestendig worden gemaakt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de gehele scholentransitie of basisschool Het Baken op eemsdelta.nl/scholentransitie.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021