fbpx

Fakkelmanifestatie voor gaswinningsgedupeerden in binnenstad Groningen

Groningen – Terwijl afgelopen maandag in Den Haag op het bordes het nieuwe kabinet werd gepresenteerd stonden in Groningen tienduizenden urenlang, vaak tevergeefs, in de rij voor subsidie die er kwam ter compensatie voor mijnbouw ellende. De week ervoor liet het kabinet de gaswinningsgedupeerden weten dat de gaswinning dit jaar mogelijk dubbel zo hoog gaat worden. De twee recente gebeurtenissen zijn pijnlijk exemplarisch voor hoe Den Haag al jarenlang(!) met Groningen omgaat.

Het wordt tijd dat de veiligheid van Groningers voorop komt te staan, én dat er ruimhartige financiële compensatie komt voor alle gedupeerden. Het is tijd voor respect voor Groningen! Daarom wordt er onder de leus ‘respect voor Groningen’ op zaterdagavond 15 januari vanaf 20:00 uur een massale fakkelactie georganiseerd op de Vismarkt in Groningen.

Ook digitaal kan er worden meegedaan. Met het massale protest willen de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman, initiatiefnemers van de actie, laten zien dat Groningers het falende overheidsbeleid niet langer accepteren. Zij zullen samen met een grote groep medestanders de fakkelactie organiseren. Hoe de actie er precies komt uit te zien zal komende dagen duidelijk worden, de organisatie houdt in ieder geval rekening met de huidige corona-maatregelen. Iedereen is welkom om (fysiek of digitaal) mee te doen

Back to top button