Expositie Het onvermoeibare Proces bij galerie Ruigewaert

Garrelsweer – Vrijdag 2 september start Ruigewaert met de expositie ” Het onvermoeibare Proces” met op zaterdag 3 september de presentatie van het nieuwe boek  “Tussen Kunst en Keuken” van Ellen Geerts.

Schilderijen ontstaan door het volgen van een traject;  het start met een Idee, dit wordt een Project en eindigt met een Kunstwerk. Het Project kan een lange of een korte periode omvatten, afhankelijk van hoe snel de schilder waarneming kan omzetten in een beeld op het doek. De essentie van het maken ligt vaak in het concreet vormgeven aan gedachten, gevoelens of waarnemingen.

Ellen Geerts benoemt het als volgt: “ De buitenwereld komt binnen en tegelijk breng je jouw binnenwereld naar buiten. Een beeld ontstaat onder je handen, je bent in dialoog en maakt keuzes. Het werken met materiaal, het ambachtelijke, de fases en de lagen in het beeld maken dat je een tijd lang ondergedompeld bent in het scheppend proces ”.

Ellen Geerts is sinds 2013 één van de vaste exposanten bij Ruigewaert. Haar eerste boek  “Reizen in Kleur” ligt  al meer dan 10 jaar achter haar. Tijd voor een nieuw verhaal waarin ze ook haar andere talent graag wil delen met haar volgers. Met het nieuwe boek  “Tussen  Kunst en Keuken”  hoopt ze de beschouwer en de lezer mee te nemen in haar beleving van de natuur en daarin meerdere zintuigen aan te spreken. Naast beeldend werk is er in dit boek dus ook ruimte voor natuur als inspiratie in de keuken.

Op zaterdag 3 september a.s. is de kunstenares in de galerie aanwezig om haar boek te signeren en u een voorproefje te geven van de lekkernijen die hierin beschreven staan.

Meet & Greet Ellen Geerts onder het genot van een hapje en een drankje. U bent bij Ruigewaert van harte welkom. In deze tentoonstelling hangen ook de andere 28 hedendaagse, noordelijke kunstenaars met hun schilderijen in de galerie en treft u daarnaast ook kunstwerken aan die komen uit de privé collectie van particulieren en verzamelaars.

De expositie start op 2 september en eindigt op 23 oktober 2022. Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie zie www.galerieruigewaert.com

Back to top button