donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Eurocup Delfzijl verhuist naar loods van Wijnne Barends in de haven

Delfzijl – De zesde editie van het internationale jeugdvoetbaltoernooi Eurocup Delfzijl verhuist naar de loods van Wijnne Barends in de haven van Delfzijl. De verhuizing is nodig om het evenement te laten groeien. Het tweedaagse sportevenement voor jeugdteams ging vijf jaar geleden van start in de Brede School Noord, de eerste editie trok 1200 toeschouwers. De afgelopen jaren groeide het evenement uit tot een internationaal toernooi met aanzien, waar grote voetbalclubs hun jeugd selectie graag naar toe sturen. De jubileum editie afgelopen januari trok 5,500 toeschouwers naar de havenstad.

Veel topteams hebben afgelopen jaren hun opwachting gemaakt op Eurocup Delfzijl zoals FC Groningen, FC Twente, Sparta, AZ, Vitesse, PEC Zwolle, sc Heerenveen, Ajax, PSV, Chelsea, KV Mechelen, Werder Bremen, HSV, FC Schalke’04 en Juventus. De laatste editie werd gewonnen door Ajax.

De verhuizing naar een andere locatie is  onder andere nodig omdat een deel van de Brede School Noord binnen een aantal jaar tegen de vlakte gaat. En omdat huidige locatie te klein is geworden.

Aanstaande maandag wordt de verhuizing naar de loods in de haven, en de verwachtingen van de organisatie  voor de komende jaren toegelicht tijdens een persconferentie bij hoofdsponsor Groningen Seaports.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin