Eurocup Delfzijl presenteert deelnemersveld: Dynamo Kiev, Borussia Dortmund en West Ham United debuteren in Delfzijl

Delfzijl – Eurocup Delfzijl heeft voor de negende editie wederom diverse Europese topclubs vastgelegd. Borussia Dortmund (Duitsland), West Ham United (Engeland) en het Oekraïense Dynamo Kiev debuteren op het toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 14 en zondag 15 januari 2023.

Naast deze drie debutanten en vaste bespeler Regioteam Eurocup, komen FC Groningen, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, titelhouder KRC Genk, Club Brugge (België), FC Bayern München (Duitsland) en Fortaleza EC (Brazilië) opnieuw naar het Groningen Seaports stadion in de haven van Delfzijl.

Dynamo Kiev
De organisatie is trots dat het ze, met hulp van de gemeente Eemsdelta, is gelukt om Dynamo Kiev aan het deelnemersveld toe te kunnen voegen. De deelname van Dynamo Kiev is een blijk van steun aan het team en de gevluchte Oekraïners die in onze regio verblijven. Maar wie denkt dat het team voor spek en bonen deelneemt, zal van een koude kermis thuiskomen. De Oekraïners hebben een goed niveau en zullen er alles aan doen om met de cup terug te keren naar het oosten van Polen, waar het team vanwege de oorlog verblijft.

Deelnemersveld
Net als voorgaande edities biedt Eurocup Delfzijl de clubs en toeschouwers weer een hoog niveau aan met een mooie mix van clubs uit binnen- en buitenland. Zo is de toernooiorganisatie ongelooflijk trots dat een club als Fortaleza EC voor de derde keer deelneemt aan Eurocup Delfzijl. Dat zegt iets over het toernooi en het is een enorm compliment voor alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Eurocup Delfzijl is verheugd om dit soort ploegen, na twee jaar van afwezigheid en in goede gezondheid, weer te mogen verwelkomen in het mooie Delfzijl.

De andere kant van de medaille is het ontbreken van clubs als Feyenoord, Sparta Rotterdam en Chelsea FC. De Britten zijn sinds 2016 vaste bespeler van het toernooi en in 2018 werden zij zelfs winnaar. Voor komende editie is er gekozen voor een andere Engelse ploeg: West Ham United.

Verschillende Engelse voetballers zijn hun carrière in de jeugdopleiding van West Ham begonnen, onder wie Jermaine Defoe, Frank Lampard, Joe Cole, Glen Johnson, Michael Carrick, Rio Ferdinand en huidige eerste elftalspeler Declan Rice (momenteel met het nationale team van Engeland op het WK in Qatar). Het team uit Londen debuteert op het toernooi en kijkt er naar uit om naar Delfzijl te komen.

Kaartverkoop
Komende maandag (5 december) start de online kaartverkoop. Om teleurstelling te voorkomen adviseert de organisatie van Eurocup Delfzijl eenieder om zich vroegtijdig te verzekeren van een toegangskaart. Koop je e-ticket(s) vanaf maandag eenvoudig online via www.eurocupdelfzijl.nl.Back to top button