6 C
Delfzijl
7 mei 2021 23:40

Estafettestokje cultuurproject Gronings Vuur doorgegeven aan toekomstige gemeente Eemsdelta

Delfzijl – Na een reis van ruim een jaar is het reizend cultuurproject Gronings Vuur beland in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum, die op 1 januari de nieuwe gemeente Eemsdelta zullen vormen.

In voormalig café Het Anker in Delfzijl heeft wethouder cultuur van de gemeente Delfzijl, Hans Ronde die mede namens Appingedam en Loppersum, de toekomstige gemeente Eemsdelta heeft geplaatst op het estafettekunstwerk dat meereist met het project.

Inwoners van de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum werd de afgelopen weken gevraagd naar hun thuisgevoel. Wat is voor jou belangrijk om je thuis te voelen? Wat moeten we niet vergeten uit het verleden en wat is belangrijk voor de toekomst? Je kunt dit vertellen door middel van een object (dit mag een ding zijn, zoals een meubelstuk, maar ook een gedicht, recept of een lied).

Deze objecten, verhalen en foto’s zijn inspiratie voor 16 kunstenaars. Zij hebben ieder drie items (uit elke gemeente één) gekregen en daar een kunstwerk van gemaakt. Deze 3=1 kunstwerken zijn te winnen en kan jij dus een nieuw #thuisinEemsdelta geven.

De kunstwerken worden geëxposeerd van 9 tot en met 11 december in voormalig café Het Anker. De expositie is geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur en op 11 december van 13.00 uur tot 21.00 uur. 

Online Zoom Bingo
Op zaterdag 12 december zal vanuit voormalig café Het Anker in Delfzijl de #Eemsdelta-bingo worden uitgezonden. Een theatrale muzikale bingo, die online live te beleven is (van 20.00 uur tot 21.30 uur). Ook als je niet meedoet met de bingo valt er genoeg te zien en te horen!

Voor wie mee wil doen met de #Eemsdelta-bingo: wees er snel bij want er is een beperkt aantal bingokaarten beschikbaar. De bingokaarten kun je alleen nog ophalen in Het Anker, van 9 tot en met 11 december (Willemstraat 30 in Delfzijl) tijdens de expositie tijden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten