Eerste storm van 2018 in aantocht; windstoten tot 110 km/uur

Regio – Woensdag krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm. In de nacht van dinsdag op woensdag komen er lokaal zware windstoten van 80-100 km/uur voor, tijdens buien mogelijk zeer zware windstoten tot ongeveer 110 km/uur.

Woensdag overdag houdt de storm aan de kust tot in de tweede helft van de middag aan. Ook dan zijn er zware windstoten van 80-100 km/uur, langs de kust mogelijk tot ongeveer 110 km/uur. Pas tegen de avond neemt de wind af.

KNMI geeft code geel
Het KNMI heeft vanwege de verwachte storm code geel afgegeven. Deze geldt in de provincie Groningen op woensdag van 02:00 tot 18:00. Het advies is om niet met aanhangwagens de weg op te gaan, hetzelfde geldt voor lege vrachtwagens.

Verwachte waterstand in Delfzijl
De verwachte waterstand in de haven van Delfzijl is onder de 3.00 meter + NAP, dit is de grens voor het sluiten van de coupures. De laatste verwachting is rond de de 2.70 meter + NAP en dus zullen de coupures naar verwachting niet dicht gaan woensdag.

Wel heeft het waterschap Hunze en Aa’s maatregelen genomen om de waterstand in de binnenwateren niet op te laten lopen, deze is al hoog door de vele regenval. Er wordt twee keer per dag gespuid. Rijkswaterstaat gaat komende nacht de kleine zeesluis in Delfzijl inzetten om het overtollige water kwijt te raken.

Back to top button