fbpx
4.8 C
Delfzijl
3 december 2020 01:13

Eerste sportcafé gemeente Appingedam afgetrapt met voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’

Appingedam – Met de voorstelling  ‘Dat  schiet lekker op zo!’ heeft de gemeente Appingedam het eerste sportcafé afgetrapt. Op woensdag 18 oktober waren in Kindvoorziening Opwierde vertegenwoordigers aanwezig van sportverenigingen, instellingen en betrokkenen, die met kinderen en jongeren werken. In de voorstelling  ‘Dat schiet lekker op zo!’ werden negatieve situaties tussen een vader en zoon (thuis maar ook op de sportclub) nagespeeld.

Het publiek herkende veel van situaties. Iedereen kent namelijk wel ouders die zich teveel (op negatieve manier) bemoeien met hun kinderen en het spel en daardoor fel reageren naar coaches of medestanders. Achterliggende gedachte van de voorstelling is dat een positieve sfeer bij een sportvereniging zorgt voor minder afvallers, betere ontwikkeling van de spelers, meer vrijwilligers en minder incidenten en dus betere resultaten.

Wethouder Martien van Bostelen sloot de avond af. Door mensen een spiegel voor te houden en besef te creëren dat het ook anders kan, wordt geprobeerd een cultuurverandering in gang te zetten naar een Positief Klimaat op school, thuis en bij de sportvereniging.

Sportcafé Appingedam

Het sportcafé is voor iedereen die betrokken is bij sport- en beweegactiviteiten in Appingedam. Kernwoorden hierbij zijn: ontmoeting, kennisdeling en verbinden. De gemeente Appingedam en Huis voor de Sport Groningen zullen twee keer per jaar een sportcafé in Appingedam organiseren.

Volg ons op

10,596FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten