10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 00:57

Eerste moestuinbakken geplaatst in Stadstuin de Eendracht

Appingedam – Moestuinieren is in! Je eigen groente, fruit en kruiden kweken is leuk en je eten komt van lekker dichtbij. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel wat kruidenplantjes in de vensterbank staan en veel mensen hebben ook nog wel een paar tomatenplanten in de tuin of op het balkon. Een moestuin, ergens op een locatie in de stad, is niet voor iedereen een uitkomst. Het is te ver weg, of gewoon te veel werk. Gelukkig krijgt  Appingedam zijn eigen Stadstuin de Eendracht.

Hier kunnen belangstellenden een z.g. moestuinbak huren. De moestuin wordt ingericht volgens het inmiddels bekende principe van “de makkelijke moestuin” (bakken van 1.20 x 1.20 m). Groene vingers zijn niet strikt noodzakelijk, zodat makkelijk, leuk en goedkoop (moes)tuinieren voor iedereen die dat wil bereikbaar wordt. In het kader van de participatie van de samenleving vindt de gemeente het belangrijk de  inwoners van Appingedam bij het project te betrekken.

Hiermee kan de voormalige Eendrachtlocatie een blijvend onderdeel binnen de Damster samenleving blijven. Het idee komt van de gemeente om op het Eendrachtterrein voor dit doel een stuk grond te reserveren. Het initiatief sluit ook aan bij de behoefte van steeds meer mensen die zelf hun groente willen verbouwen. De eerste bakken zijn inmiddels door de werkgroep in samenwerking met de wijk- coördinator Jan Bruggink van de gemeente op het Eendrachtterrein geplaatst. Deze moestuinbakken zijn het eerste jaar  te huur voor € 25 per jaar, dit is inclusief grond en zaden. Verder komen de bakken op poten te staan zodat men niet hoeft te bukken.

De eigen moestuinbak kan helemaal worden ingericht zoals men zelf wil: radijsjes, worteltjes of zelfs courgettes en komkommers verbouwen in de moestuinbak is geen probleem. Maar wie dat wil kan er voor eigen gebruik ook sierbloemen laten groeien.

Wilt u meer informatie of een moestuinbak huren dan kunt u contact opnemen met Peronne Burggraaf, telefoonnummer 0596-623315 of via de mail p.burggraaf@a-s-w-a.net

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen

Populaire berichten