Een vrolijke circusdag voor kinderen in AZC Delfzijl

Delfzijl – Het rondreizende Circus Piccolo komt naar het AZC in Delfzijl. Maandag 18 juli zal hier vanaf 12.00 uur worden opgetreden voor de kinderen in het centrum.

Het circus is een initiatief van stichting Wolkentheater op de kinderen in AZC’s wat vrolijkheid te bieden. Het gezelschap, bijna 30 jaar geleden opgericht door een aantal vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, trekt de hele zomer door het land. Ze zorgen dat kinderen met een traumatisch verleden plezier maken, zorgeloos genieten en weer gewoon kind zijn. 

De zomervakantie is voor kinderen in AZC’s een extra moeilijke periode: hun school is dicht, er is weinig afleiding en terwijl anderen op vakantie gaan, blijven zij noodgedwongen de hele zomer achter. Circus Piccolo zorgt daarom voor vrolijkheid. 

In de openlucht wordt een festivalsfeer gecreëerd: tentjes worden opgezet, vlaggetjes opgehangen, tafels en bankjes geplaatst. Tijdens de workshops voorafgaand aan de show veranderen de kinderen in ‘piste-klare’ jongleurs, acrobaten, krachtpatsers, clowns, fakirs enzovoort.

Hoogtepunt is de voorstelling zelf, waarbij door alle ‘circusartiesten’ wordt opgetreden. Dus niet alleen door de speler van Piccolo, maar ook door de kinderen van het AZC. Het evenement eindigt met een vrolijke circusdisco voor iedereen, waarbij limonade en koekjes niet zullen ontbreken.Back to top button