23.1 C
Delfzijl
9 mei 2021 21:01

Eemsdeltacollege start met Junior Master Class

Appingedam – Met een ferme slag op de gong is afgelopen woensdag het nieuwe jaar voor Junior Master Class officieel geopend.

Junior Master Class(JMC)

In de JMC zitten hoog- of meerbegaafde leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Zij krijgen het hele schooljaar op woensdagochtend les op locatie Pastorielaan van Eemsdeltacollege in Appingedam. Dit jaar bestaat de groep uit 32 leerlingen. De JMC (ook wel verrijkingsklas of plusklas genoemd) is een klas voor kinderen met een hoger dan gemiddeld IQ. Hoog- of meerbegaafde kinderen worden zoveel mogelijk op de eigen school begeleid. Wanneer er meer begeleiding en ondersteuning nodig is, kunnen deze kinderen een dagdeel per week terecht in de JMC. Binnen de JMC is het onderwijsaanbod (deels) aangepast aan de individuele behoeften. Daarnaast is het aanbod gericht op de specifieke behoeften van (hoog)begaafde kinderen. Ze worden intellectueel uitgedaagd, aangesproken op hun creatieve vermogens en er is aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Uitdagend programma

De officiële opening werd op woensdag 20 september 2017 verricht door JMC-leerling Sebastiaan Beuker en teamleider onderbouw havo-vwo, Martijn ten Duis. De lessen worden verzorgd door Marieke de Vreeze en Jolanda van Dijk vanuit het PO en meerdere docenten van Eemsdeltacollege. De leerlingen staat een uitdagend programma te wachten, zoals lessen op het gebied van archeologie, moleculair koken, sport en wetenschap en Chinees. Na het volgen van JMC kiezen veel leerlingen voor de opleiding vwo+ van Eemsdeltacollege.

Samenwerking Marenland, Noordkwartier en Eemsdeltacollege

De JMC is een samenwerking tussen Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Eemsdeltacollege en gaat dit jaar het 8e jaar in. Sinds 2 jaar is ook stichting Christelijk Onderwijs Noordkwartier aangesloten bij deze mooie samenwerking tussen het primaire onderwijs(PO) en het voortgezet onderwijs(VO).

Volg ons op

11,142FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto

Populaire berichten