14.2 C
Delfzijl
25 februari 2021 17:32

Eemsdeltacollege klaar voor First Lego League

Delfzijl – Aanstaande zaterdag vindt de First Lego League regio wedstrijd plaats op locatie Sikkel van Eemsdeltacollege in Delfzijl.

Aanleiding

De First Lego League is een wedstrijd die leerlingen tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Elk jaar wordt er een thema bepaald waarin met verschillende onderdelen punten te verdienen zijn. Deze bestaan uit het ontwerpen van een robot die zo goed mogelijk een parcours aflegt, het bedenken van oplossingen rond een probleem op het gebied van techniek en technologie én de manier waarop de zogenaamde ‘core values’ ingevuld zijn. De ‘core values’ zijn de kernwaarden van het First Lego League programma. Teams worden naast hun robot- en onderzoeksprestaties ook beoordeeld op de manier waarop er is samengewerkt, sportief is omgegaan met andere teams en de bereidheid tot het helpen van elkaar.

Enthousiast

In totaal zijn er drie teams die meedoen vanuit Eemsdeltacollege. Dit zijn leerlingen van de verschillende locaties, Sikkel – Pastorielaan en Siddeburen. Per team hebben de leerlingen 8 weken aan een opdracht gewerkt. Op de regiofinaledag, van zaterdag 18 november, presenteert elk team de resultaten van hun onderzoek en de werking van hun EV3 lego-robot aan de jury. De winnaars gaan door naar de Benelux finale. Ite Klaveringa, directeur vmbo Eemsdeltacollege; ‘wij zijn enthousiast over dit soort evenementen in de regio! Daarom stellen wij graag onze school ter beschikking als locatie voor de regiowedstrijd van de Lego League.’

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten