Eemsdelta beleeft haar eerste kerstfeest in stijl

Eemsdelta – Ondernemers in Eemsdelta, dorpsbelangen, vrijwilligers en de gemeente hebben dit jaar samen alles uit de kast gehaald om de eerste kerst van deze jonge gemeente in stijl te vieren. Extra feestelijke aankleding en activiteiten in Middelstum, Delfzijl, Loppersum en Appingedam geven glans aan deze decembermaand. Met dank ook aan de gemeente, die dankzij een subsidie veel van de extra activiteiten mogelijk heeft gemaakt.

Volop muziek is er komend weekend in Middelstum. Zaterdagmiddag 18 december tussen 13.00 en 17.00 uur speelt een draaiorgel bekende en minder bekende kerstliedjes, voor extra sfeer bij het doen van de kerstinkopen of om gewoon lekker van te genieten. De kerstman is met zijn arreslee aanwezig op het Concordiaplein en deelt traktaties uit aan de kinderen.

Poffertjes en ballonnen
Natuurlijk bezoekt de kerstman zaterdag- én zondagmiddag ook Delfzijl. Met de arreslee rijdt hij door het hele centrum. En ook hier vanaf 13.00 uur veel muziek, met op zaterdag Kleintje Mina en op zondag 19 december, koopzondag, de Klinkers uit Winschoten: geweldige dweilorkesten die lekker in de buitenlucht hun partij weer mee mogen blazen. In stijl met deze tijd laat clown Joepie zien dat zij wonderen verricht met ballonnen. En zowel op zaterdag als op de koopzondag zijn er gratis poffertjes.

Heerlijks en heerlijke muziek op 24 december
Op vrijdag 24 december zijn het Appingedam en Loppersum die extra uitpakken voor hun bezoekers en inwoners. In de prachtig versierde dorpskern van Loppersum staat de vrijdag voor kerst het Marktplein centraal, waar bezoekers getrakteerd worden op hartverwarmende drankjes. En Appingedam staat die dag volledig in het teken van de live muziek, verspreid over het hele centrum.

Een zee van lichtjes overal
Alle centrumgebieden zijn versierd met extra kerstbomen, schoolkinderen hebben zich overtroffen met de versieringen die ze gemaakt hebben en overal in Eemsdelta sprankelen de lichtjes. Middelstum doet daar een klein schepje bovenop, met de metershoge ‘kerst-lichtmasten’ bij de drie entrees van het dorp, aangeschaft dankzij de extra gemeentelijke bijdrage. En een blikvanger is de Stormvogel in Loppersum. Deze koren- en pelmolen, een van de iconen van Eemsdelta, geeft de hele omgeving glans met haar decembertooi. Alle reden dus voor een bezoek aan de mooie kernen van Eemsdelta.

Back to top button