Edwin Guikema nieuwe trainer NEC Delfzijl 2

Delfzijl – Komend seizoen zal Edwin Guikema de nieuwe trainer-coach worden van het tweede elftal van NEC Delfzijl. De 49-jarige Delfzijlster, die momenteel actief is als HJO binnen de vereniging, wordt hiermee de opvolger van Jos Schaart, die komend seizoen hoofdtrainer wordt bij SJS Stadskanaal.

Guikema heeft als speler en als trainer al de nodige ervaring opgedaan. Zo speelde hij in de jeugd van GRC Groningen, doorliep hij verschillende regionale selecties en behaalde hij zelfs het Nederlands zaalvoetbalteam. Zijn trainersloopbaan startte Guikema bij v.v. Gruno, waarna hij in 2016 aan de slag ging bij NEC Delfzijl. Het seizoen daarop kwam daar v.v. Helpman bij, waar hij eerst trainer was van de JO19-1 en het seizoen daarop eindverantwoordelijk was bij zondag 2.

Momenteel is Guikema bij NEC Delfzijl voor het tweede seizoen actief als Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Door herstructurering binnen de vereniging, komt deze functie het komend seizoen te vervallen. In goed overleg met de nieuwe technische commissie en trainers is besloten om de kwaliteiten van Guikema komend seizoen in te zetten bij de B-selectie. Naast zijn nieuwe functie blijft Guikema d.m.v. voetbalschool Eemsdelta nog wel betrokken bij de jeugd.

Back to top button