fbpx
9.1 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Economic Board Groningen verhuist naar Winsum

Economic Board Groningen verhuist naar Winsum

Winsum – Economic Board Groningen (EBG) is vanaf begin deze week gehuisvest in Winsum. EBG heeft het kantoor op het Zernike-terrein in Groningen verlaten en werkt nu vanuit het pand aan de Geert Reindersstraat 5 in Winsum, waar ook de Rabobank is gevestigd. EBG is opgericht om het aardbevingsgebied in Noord- en Midden Groningen een economische impuls te geven. Een plek in het ommeland en tussen de ondernemers is dan ook niet meer dan een logische stap.

Toen er ruimte vrij kwam in het pand van de Rabobank in Winsum, bleek dit een mooie kans voor EBG. Marco Smit, bestuurder van EBG, is blij met de verhuizing: “We zitten nu dichterbij de bedrijven waar we voor werken. Winsum is een schitterend dorp en het ligt centraal in Noord-Groningen, dus voor iedereen goed bereikbaar, met altijd voldoende parkeerplekken en op loopafstand van het treinstation. Ondernemers uit de regio zijn bij ons van harte welkom voor een kop koffie, een inhoudelijk gesprek, of om even te komen werken. De deur staat open, iedereen is altijd welkom om langs te komen.”

Werken en ontmoeten in Winsum
De centrale ruimte op de begane grond is namelijk vanaf vandaag open voor ZZP’ers en starters die hier graag willen werken of met klanten willen afspreken. EBG heeft samen met de Rabobank werkplekken ingericht. Er is koffie en goede wifi.

Het gebouw is in zeer goede staat en er hoefden bijna geen kosten gemaakt te worden voor de verhuizing. “Dit was voor ons een grote pré”, aldus Marco. “Het geld dat EBG te besteden heeft moet zoveel mogelijk terechtkomen bij de ondernemers in het gebied. EBG kan vanuit de nieuwe locatie prima tot en met 2020 doorgaan waarvoor ze is opgericht: ondernemers ondersteunen bij hun groeiplannen”.