DVC Appingedam zet Pelle in voor make-a-wish Nederland

Appingedam – De Damster Voetbalclub (DVC Appingedam) presenteert zaterdag 3 juli haar nieuwe levende mascotte Pelle. Het is een primeur voor Nederland, want het is de eerste keer dat een club op deze unieke manier Make-a-Wish ondersteunt.

Voorzitter Rudi Rondhuis is trots op deze nieuwe aanwinst. „We liepen al een tijdje rond om de club uit te breiden met een levende mascotte. Het idee is helemaal uitgewerkt door onze activiteitencommissie en dat is de twee meter hoge Pelle geworden. Maar we vonden het ook belangrijk om op deze manier een goed doel onder de aandacht brengen. Al snel kwamen we op het idee om voor Pelle een goed doel als shirtsponsor te zoeken. Dat werd dus Make-a- Wish, omdat we die organisatie een warm hart toedragen Bovendien sluit het aan bij de jeugd.”

Make-a-Wish realiseert jaarlijks honderden wensen van kinderen met een ernstige en soms levensbedreigende ziekte. Bedoeld om kinderen en hun familie in een moeilijke periode iets bijzonders te geven.

Oranjefestival
De mascotte wordt gepresenteerd tijdens het Oranjefestival, waarbij de jeugd de kans krijgt om kennis te maken met voetbal. Het is de bedoeling regelmatig acties voor Make a Wish te houden. „We denken daarbij aan een sponsoractie en doneeractie voor bezoekers aan onze kantine,”vertelt Rondhuis. „De eerste actie zal plaatsvinden tijdens het Oranjefestival.”

De club heeft inmiddels al een actiepagina op de website van Make-a-Wish. Via die site kan iedereen straks zien hoe de acties lopen en hoeveel geld de vereniging binnenhaalt.

Back to top button