Dubbel goud en brons voor Lopster Bart Hol tijdens Nationale Spelen

Loppersum – Terwijl heel Nederland bezig is met het Europees Voetbal en veel mensen dit weekend Delfsail hebben bezocht, nam Bart Hol uit Loppersum zeer succesvol deel aan de Special Olympics Nationale Spelen in Tilburg en Breda. Bart Hol kwam zaterdag uit op de 500 en de 1500 meter vrije slag open water zwemmen van Watersportbaan Tilburg. Op beide afstanden wist hij een gouden medaille te winnen. Op de zondag won Bart ook nog een bronzen medaille op de 100 meter wisselslag in zwembad De Drieburght in Tilburg. “Ik heb mijn eigen race gezwommen, omdat ik een schouderblessure heb. Toch is het gelukt om 3 medailles binnen te halen en hier ben ik heel blij mee”, aldus een vermoeide maar zeer tevreden Lopster.

Bart reisde naar Brabant af samen met het wedstrijdteam van de Brug regio Veendam. Dit team bestaat uit 12 zwemmers, waaronder 11 zwembadzwemmers en 1 open-waterzwemmer (Bart). Zij werden begeleid door 5 coaches en namen deel in 4 verschillende categorieën op alle afstanden en zwemslagen. Het team wist in totaal maar liefst 12 medailles te scoren. Dinsdag 18 juni wordt Bart en zijn teamgenoten gehuldigd in het Gemeentehuis van Veendam. Zaterdag 22 juni gaat hij weer het open water in en doet hij mee met de Damster Cityswim in Appingedam.

Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen 2024 is het grootste multi-sport evenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland, inclusief een grootse openingsceremonie met atletenparade, artiesten, het hijsen van de (Special) Olympische vlag en natuurlijk de Flame of Hope. Ruim 2.100 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen afgelopen weekend de sportieve strijd aan met elkaar in Tilburg en Breda. Samen met ruim 3.000 sporters en coaches kijkt Bart terug op een onvergetelijk weekend.

Back to top button