Eerste helft wedstrijdseizoen van Sloeproei Vereniging Delfzijl achter de rug

Delfzijl – De heren van de Sloeproei Vereniging Delfzijl hebben met de deelname aan Delfsail de eerste helft van hun wedstrijdseizoen van dit jaar afgerond. De resultaten waren wisselend. Het relatief nieuwe team bevindt zich in de opbouwfase voor de komende jaren, en de wedstrijden waaraan ze deelnamen, zijn een belangrijk onderdeel van dit proces.

Gerelateerde Wedstrijden
De heren hebben deelgenomen aan verschillende wedstrijden: Harlingen (15 km), Grou (22 km), Lemmer (22,8 km), Harlingen-Terschelling (33 km) en Harderwijk (14 km).

Tijdens DelfSail vond een sprintwedstrijd plaats over 2 x 450 meter. De eerste heat werd geroeid in hun eigen sloep, Aludux, en de tweede heat in de sloep Zeehond van de Zeevaartschool Delfzijl.

Toekomstige wedstrijden
Na de zomer staan de volgende wedstrijden op de agenda: Zwartsluis (14 km), Makkum (15 km), Langweer (15 km), Amsterdamse Grachtentocht (23 km) en de Leeuwarder Grachtentocht (19,3 km).

Uitbreiding van het team
Dankzij een oproep voor nieuwe leden hebben zich twee nieuwe heren en vijf nieuwe dames aangemeld. De damesploeg is volop in training en bereidt zich voor om na de zomer aan enkele wedstrijden deel te nemen in hun sloep, de Nou-en (6-persoons sloep).

Sponsoring en lidmaatschap
De vereniging dankt haar sponsoren, zonder wie deze activiteiten niet mogelijk zouden zijn. Nieuwe sponsoren zijn van harte welkom, zowel in de vorm van materiële als financiële bijdragen. Daarnaast blijft de vereniging op zoek naar nieuwe heren- en damesroeiers vanaf 16 jaar en nieuwe stuurlieden. Geïnteresseerden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en hun grenzen willen verleggen, worden uitgenodigd om een paar keer mee te trainen om te zien of deze sport iets voor hen is.

Voor meer informatie, neem contact op met Laurens Mulder via 06-23009440.

Back to top button