fbpx
12.3 C
Delfzijl
maandag 28 september 2020
Home Algemeen Ruim drie kilometer lange schermdijk bij Delfzijl krijgt 6 miljoen euro kostende...

Ruim drie kilometer lange schermdijk bij Delfzijl krijgt 6 miljoen euro kostende renovatie

Delfzijl – In opdracht van Groningen Seaports wordt in april 2017 een grootschalige renovatie van de schermdijk in Delfzijl gestart. Deze dijk schermt het Zeehavenkanaal en de havenmonding af van de Waddenzee. Aannemer Reef Invra gaat de werkzaamheden uitvoeren. De verwachting is dat deze tot de herfst van 2018 gaan duren.

Heuvelman Ibis uit Delfzijl en Hydraphalt uit Avenhorn zijn eveneens betrokken bij de werkzaamheden. Met de werkzaamheden is een investering van ruim 6 miljoen euro gemoeid.

Werkzaamheden

De schermdijk krijgt over een lengte van 3,5 km een totaal nieuwe steenbekleding over de bestaande oude asfaltbekleding zowel aan de Eemskant als aan de zijde van het Zeehavenkanaal ter bescherming van getijden en golven.

Naar verwachting zal de aanvoer van bouwmateriaal grotendeels over het water en deels over de weg plaats vinden. De werkzaamheden vinden overdag plaats, rekening houdend met het getij. Voor de werkzaamheden op de schermdijk worden o.a. kranen en vrachtauto’s  gebruikt die aan specifieke milieuklassen moeten voldoen.

Natuurbescherming

De werkzaamheden vallen onder een Natuurbescherming Vergunning en zullen vanwege de natuurwaarden (broedvogels) op basis van nestbescherming en broedsucces worden gefaseerd. Een ecoloog zal hierop toezien.